Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
ORDONANTA 34 / 2009 - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 18.4

Salt la continut

ORDONANTA 34 / 2009

508 replies to this topic

#349 Doina P

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1143 Postari:

Postat 07 May 2009 - 10:28 AM

Imp .forfetar nu se plateste la CA ci la total venituri.
Nu se platesc ambele ,ci acela care are suma mai mare (se compara imp. profit cu cel forfetar )

#350 lucis

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 575 Postari:
  • Interests:lucis

Postat 07 May 2009 - 10:46 AM

Ce inseamna ACHI? :sad:

Aceasta postare a fost editata de madalinab: 07 May 2009 - 12:17 PM

#351 Dana42

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2187 Postari:

Postat 07 May 2009 - 11:03 AM

Pt. Lucis : ACHI se refera la achizitie intracomunitara, probabil a vrut sa scrie AIC.

Dana

#352 bibilica

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 206 Postari:

Postat 07 May 2009 - 12:36 PM

Am intrebat la Anaf daca la un director de vanzari poate fi dedusa cheltuiala cu combustibilul si tva-ul aferent si mi-a raspuns ca daca am justificare ca munca directorului de vanzari este asimilata unui agent de vanzari, atunci pot deduce. Totodata, mi-a spus ca asteapta si ei clarificari la unele intrebari pe care le-au pus. E destul de neclara Ordonanta si lasa loc la multe interpretari.

Pentru DANA42: multumesc pentru raspuns. Mi-a placut argumentarea.
oare unde o sa ajungem?

#353 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 07 May 2009 - 12:48 PM

Vezi postareafrancesca2009, la May 7 2009, 09:10 AM, a spus:

In contextul deducerii combustibilului pt auto care transporta personalul angajat la si de la locul de desfasurare a activitatii, directorul meu e angajat cu contract individual de munca, deci e si el un angajat, atunci pe masina pe care o foloseste combustibilul folosit pt transportul la si de la locul de munca de ce sa nu fie deductibil?

In Norme scrie asa:

f) vehiculele utilizate exclusiv pentru transportul personalului la si de la locul de desfasurare a activitatii reprezinta vehiculele utilizate de angajator pentru transportul angajatilor in scopul desfasurarii activitatii economice la si de la resedinta acestora/locul convenit de comun acord la sediul angajatorului sau la si de la sediul angajatorului la locul in care se desfasoara efectiv activitatea sau la si de la resedinta angajatilor/locul convenit de comun acord la locul de desfasurare a activitatii, atunci cand exista dificultati evidente de a gasi alte mijloace de transport si exista un acord colectiv intre angajator si angajati prin care angajatorul se obliga sa asigure gratuit acest transport;

Se intelege ca daca exista mijloc de transport in comun pentru destinatia respectiva, .... sa vina cu tramvaiul ! :biggrin:

Deci, e clar ca se refera la trasportul personalului pe camp, la cules, pe santier etc.

#354 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 07 May 2009 - 12:55 PM

Sper ca toata lumea stie ca ne referim la TOTAL VENITURI din anul anterior.

#355 yulia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 119 Postari:

Postat 07 May 2009 - 01:11 PM

[quote name='bibilica' date='May 7 2009, 01:36 PM' post='200994']

Fisiere atasate

#356 Alina Petroiu

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 07 May 2009 - 01:22 PM

multumim yulia. foare bun fisierul cu recomandarea referitoare la aplicarea modificarilor codului fiscal :sad:

#357 maria viorica

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 147 Postari:
  • Interests:literatura, jocuri PC

Postat 07 May 2009 - 01:30 PM

[quote name=a.d.n. ...atunci cand exista dificultati evidente de a gasi alte mijloace de transport si exista un acord colectiv intre angajator si angajati prin care angajatorul se obliga sa asigure gratuit acest transport;[/quote]

inteleg ca trebuie sa fie indeplinite ambele conditii citate de a.d.n...
adica sa nu fie nici un alt alt mijloc de transport pe acea distanta si sa existe [u]concomitent[/u] un acord intre angajator si angajati in acest sens...
sau doar una dintre acestea ?

ufff ! cata brambureala ! :sad:

si ce se intelege prin "acord colectiv" ?

Aceasta postare a fost editata de maria viorica: 07 May 2009 - 01:33 PM

#358 alinabogdan.29

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 112 Postari:
  • Interests:specializarea

Postat 07 May 2009 - 02:04 PM

Vezi postareaGeta L, la May 7 2009, 10:21 AM, a spus:

Vezi postareaETIC, la May 6 2009, 02:15 PM, a spus:

Privitor la firmele care fac ACHI si au ca perioada fiscala la TVA trimestrul.
Ce am inteles eu :
APRILIE = se face ACHI
- F010 = TVA lunar = 05.05.2009
- D300 = TVA aprilie = 25.05.2009 si in continuare D300 lunar
MAI = se face ACHI
- F010 = TVA lunar = 05.06.2009
- D300 = TVA aprilie + mai = 25.07.2009
- D300 = TVA iunie = 25.07.2009 si in continuare D300 lunar
Practic inteleg ca se depun 2 D300 in aceasta situatie.
IUNIE = se face ACHi
- F010 = TVA lunar = 05.07.2009
- D300 = TVA aprilie + mai + iunie = 25.07.2009 si apoi D300 lunar
La fel pentru urmatoarele trimestre.
A inteles cineva altfel?
In situatia firmelor care efectueaza AIC si au avut perioada fiscala trimestriala, analiza incadrarii in noile prevederi se va face incepand cu 01.05.2009 (data intrarii in vigoare a acestor prevederi). Daca in luna mai 2009 au efectuat AIC, au obligatia sa declare in primele 5 zile lucratoare din luna iunie, prin D 010, modificarea perioadei fiscale. AIC efectuat in aprilie (daca exista) si AIC efectuat in luna mai vor face obiectul D 300 depus pana la data de 25.06.2009, urmand ca incepand cu luna iunie sa se depuna D 300 lunar. Implicit se modifica si data scadentei TVA de plata aferent acestor doua luni (aprilie si mai 2009). Nu este obligatorie modificarea perioadei fiscale din motive de AIC efectuat in luna aprilie deoarece aprilie nu se afla sub incidenta noilor modificari legislative.

Sunt si eu de acord cu Geta L. Ordonanta intra in vigoare doar in mai, deci aprilie nu intra in discutie.
alina

#359 vioreld

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 166 Postari:
  • Interests:Informare

Postat 07 May 2009 - 02:20 PM

Vezi postareabibilica, la May 7 2009, 09:29 AM, a spus:

Stiti ce solutie a dat contabila?
" Nu-i nici o problema, ca putem introduce combustibilul pe protocol sau din cei 2% cheltuieli sociale" :sad:

Adica benzina sa fie protocol ? Eu stiu ca in cheltuielile cu protocoul se inregistreaza doar PRESTARILE de servicii facute de terti. De cand benzina sa fie un serviciu si nu un bun material concret ?
vioreld

#360 danbonta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 202 Postari:

Postat 07 May 2009 - 03:31 PM

Interesant este ca se vorbeste in continuu doar de masinile cu greutate < 3,5 tone pentru transport persoane, pentru cu mai exista si masini productive cu greutate < 3,5 tone, acele masini "papuc". Normal ca pot transporta si 1,2 persoane, dar cu siguranta destinatia lor nu este aceasta, ci de a transporta diverse produse. Cu masinile astea cum ramane? In opinia mea pentru aceste masini combustibilul este deductibil chiar si numai pe considerentul ca nu sunt destinate transportului de persoane.

As vrea sa aflu si alte pareri cu privire la asta.

Aceasta postare a fost editata de danbonta: 07 May 2009 - 03:32 PM

Timpul este cel mai bun profesor, din pacate el isi omoara toti elevii.

#361 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 07 May 2009 - 03:35 PM

Vezi postareaa.d.n., la May 5 2009, 03:11 PM, a spus:

Norme
45-1.(2) În sensul art. 145-1 alin. (1) lit. c) din Codul fiscal, prin vehicule utilizate pentru prestarea de servicii cu plată se înțelege vehiculele care contribuie în mod esențial la prestarea directă a serviciilor cu plată și fără de care serviciile nu pot fi efectuate.

Codul fiscal:
Art. 126. - (1) Din punct de vedere al taxei sunt operațiuni impozabile în România cele care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:
a) operațiunile care, în sensul art. 128-130, constituie sau sunt asimilate cu o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, în sfera taxei, efectuate cu plată;

Norme metodologice:
2.(2) În sensul art. 126 alin. (1), lit. a) din Codul fiscal, o livrare de bunuri și/sau o prestare de servicii trebuie să se efectueze cu plată. Condiția referitoare la "plată" implică ............

Fisier atasat  CF_prestare_de_servicii_cu_plata.doc   36.5K   162 downloads
Continuarea e in atasament, din motive de economie a spatiului, aici, in topic.

Daca cineva poate veni cu exemple de "prestari de servicii cu plata" pentru prestarea carora se folosesc in mod esential vehicule, e mult asteptat...

Multumim.

#362 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 07 May 2009 - 03:48 PM

Pentru danbonta: Sunt de aceeasi parere cu tine. Acestea sunt autoutilitare. Nu sunt destinate EXCLUSIV transportului de persoane. Nu intra in discutie.
Mai mult, nu cred ca cineva si-a luat "papuc" pe firma ca sa-si duca sotia la serviciu, copii la gradinita... si banii la banca (ca doar n-o avea cu sacii ! :sad: )

#363 pav

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 173 Postari:

Postat 07 May 2009 - 03:52 PM

nu stiu ce sa mai zic cu privire la transportul personalului de acasa ( dintr-o localitate ) la locul de munca in alta localitate, pai cum sa fie acord?? angajatorul vrea ca oamenii sa vina la lucru la ora 7 dimineata, daca sta dupa fiecare sa vina la lucru dupa cum le vine autobuzul in statie, inseamna ca in nici una din zile nu are formatia completa, fiecare incepe sa se justifice ca a pierdut cursa,... ca nu are decat la ora 10 si altele, altele ... de genul acesta, sau administartorul daca locuieste in alta localitate decat are societatea sediul , ce sa faca zilnic parcurge 26 km dus-intors, plus ca merge sa caute piata de desfacere , noi contracte.. deci...???

incercam sa ne adapatam celor specificate cu auto > 3500 t si una auto ptr. sef , atat.

#364 danbonta

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 202 Postari:

Postat 07 May 2009 - 04:00 PM

Vezi postareaa.d.n., la May 7 2009, 04:48 PM, a spus:

Pentru danbonta: Sunt de aceeasi parere cu tine. Acestea sunt autoutilitare. Nu sunt destinate EXCLUSIV transportului de persoane. Nu intra in discutie.
Mai mult, nu cred ca cineva si-a luat "papuc" pe firma ca sa-si duca sotia la serviciu, copii la gradinita... si banii la banca (ca doar n-o avea cu sacii ! :sad: )

Apropo de autoutilitare, ce defineste o masina ca fiind autoutilitara? Ce scrie in cartea de identitate a masinii sau scopul pentru care este folosita?

Dau un exemplu de masina la care eu am semne de intrebare: Renault Kangoo, este sau nu este autoutilitara?

Aceasta postare a fost editata de danbonta: 07 May 2009 - 04:00 PM

Timpul este cel mai bun profesor, din pacate el isi omoara toti elevii.

#365 ETIC

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 169 Postari:

Postat 07 May 2009 - 05:03 PM

Vezi postareaGeta L, la May 7 2009, 10:21 AM, a spus:

Vezi postareaETIC, la May 6 2009, 02:15 PM, a spus:

Privitor la firmele care fac ACHI si au ca perioada fiscala la TVA trimestrul.
Ce am inteles eu :
APRILIE = se face ACHI
- F010 = TVA lunar = 05.05.2009
- D300 = TVA aprilie = 25.05.2009 si in continuare D300 lunar
MAI = se face ACHI
- F010 = TVA lunar = 05.06.2009
- D300 = TVA aprilie + mai = 25.07.2009
- D300 = TVA iunie = 25.07.2009 si in continuare D300 lunar
Practic inteleg ca se depun 2 D300 in aceasta situatie.
IUNIE = se face ACHi
- F010 = TVA lunar = 05.07.2009
- D300 = TVA aprilie + mai + iunie = 25.07.2009 si apoi D300 lunar
La fel pentru urmatoarele trimestre.
A inteles cineva altfel?
In situatia firmelor care efectueaza AIC si au avut perioada fiscala trimestriala, analiza incadrarii in noile prevederi se va face incepand cu 01.05.2009 (data intrarii in vigoare a acestor prevederi). Daca in luna mai 2009 au efectuat AIC, au obligatia sa declare in primele 5 zile lucratoare din luna iunie, prin D 010, modificarea perioadei fiscale. AIC efectuat in aprilie (daca exista) si AIC efectuat in luna mai vor face obiectul D 300 depus pana la data de 25.06.2009, urmand ca incepand cu luna iunie sa se depuna D 300 lunar. Implicit se modifica si data scadentei TVA de plata aferent acestor doua luni (aprilie si mai 2009). Nu este obligatorie modificarea perioadei fiscale din motive de AIC efectuat in luna aprilie deoarece aprilie nu se afla sub incidenta noilor modificari legislative.
Este corect cum a interpretat Geta L. Cel putin astazi la Adm Sect 1 au fost de aceiasi parere, dar ramane valabil pentru trimestrele urmatoare ( III si IV ) in forma pe care am prezentat-o eu initial.

#366 Florin_76

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1877 Postari:

Postat 07 May 2009 - 06:30 PM

Depinde la ce tip de masina va referiti, fiindca la o firma de transport care are tiruri nu ii poate impune 270 litri pe luna.
Personal nu am auzit de impunere a unui anume consum maxim.

#367 mirela 0702

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 920 Postari:

Postat 07 May 2009 - 07:54 PM

Am si eu va rog, nevoie de o parere: vorbesc despre comert piese auto si service auto, iar uneori, colegii mei sunt nevoiti sa mearga la unii dintre furnizori pentru a aduce piese pe care in prealabil le-au comandat...si fac asta cu auto < 3.5 t, cu < 9 locuri, si are sunt destinate transportului de persoane. As putea, totusi gasi o portita????? e adevarat ca masinile sunt pentru transpot persoane, iar ei transporta unele piese, insa aceasta activitate face parte din "desfasurarea activitatii lor" in ziua respectiva.
Pot folosi si ordine de deplasare daca e cazul...insa...nu stiu...tot nu mi se pare foarte in regula sa-mi deduc combustibilul dupa continutul acestei ordonante, desi e mai mult decat evident ca activitatea aceasta este una desfasurata in interesul firmei...si este la fel de evident ca nu pot transporta, stiu eu, o janta sau o anvelopa prin tramvai sau maxi-taxi....

#368 DENISA GRIGORITA

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 641 Postari:
  • Interests:INFORMARE

Postat 07 May 2009 - 07:56 PM

Cu privire la recomandarea referitoare la aplicarea modificarilor la Codul Fiscal postata de Yulia, bai frate astia au mancat scrumbii stricate cu tot cu aia din guvern, ca cica au stat la masa impreuna (asa zic aici)
De unde trag frate concluzia asta cu TVA la rata leasing = deductibil si la reziduala = nedeductibil (ultima rata poate fi si 2lei si nu neaparat val.reziduala, depinde de forma de contract-eventual cerem reesalonare daca e pe bune)?!!!!
Daaaaar, ce semnificatie are alin (3)?!!!! :sad:
art.145^1
.....
(3) Prevederile alin. (1) și (2) nu se aplică pentru avansurile care au fost achitate înainte de data de 1 mai 2009 pentru valoarea totală sau parțială a vehiculelor rutiere motorizate, dacă livrarea acestora intervine după data de 1 mai 2009 inclusiv.

Va urez si voua si mie: zile usoare!
%%%

Similar Topics Collapse

Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

7 useri citesc topicul

0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL